Radiateuren

Radiateur: het koelsysteem van uw auto

Het koelsysteem van uw auto is zeer belangrijk voor de levensduur van uw motor. Het blijkt dat van alle autopechgevallen maar liefst 22 procent het koelsysteem de oorzaak is. De juiste radiateur en goed onderhoud is daarom van groot belangrijk. Daarvoor gaat u natuurlijk langs uw eigen garagebedrijf. Zij is onze klant, maar een particulier kan ook bij ons terecht met een vraag.


 
Hoe werkt het?

De motor wordt snel warm. In een radiateur wordt die warmte door middel van koelvloeistof afgestaan aan de omringende lucht.
 
De koelvloeistof stroomt via het motorblok langs de cilinders en wordt daar warm. Het motorblok is met slangen verbonden met de radiateur. Een waterpomp zorgt dat de koelvloeistof wordt rondgepompt. De opgewarmde koelvloeistof komt de radiateur aan de bovenzijde binnen en verlaat deze aan de onderkant. De radiateur bestaat grotendeels uit zeer fijne buisjes. Om het koelend oppervlak te vergroten, zitten tussen deze buisjes harmonicavormige platen, de "lamellen". De koelvloeistof stroomt door de kleine buisjes van boven naar beneden. Tussen deze pijpjes stroomt de koellucht, meestal door de rijwind. Maar er wordt ook geforceerd gekoeld door middel van een mechanische of elektrische ventilator.

Radiateuren in soorten en maten

Hans Dales Automotive heeft voor uw wensen een breed assortiment van radiateuren voor personenauto’s, trucks, bussen, oldtimers en speciale voertuigen zoals tractoren, heftrucks, grondverzetmachines. De professionals van Hans Dales Automotive zijn deskundig in het repareren en reviseren van alle types radiateuren. Door onze ervaring kunnen wij u adviseren welke radiateur voor uw toepassing de meest geschikte is.

Wij verzorgen ook radiateuren die aan de specifieke eisen van u moeten beantwoorden. Bijna alles is mogelijk van groot tot klein, met verschillende systemen en materialen. Ook zijn er verschillende combinaties mogelijk, zoals water en lucht of bijvoorbeeld water, lucht en olie.

Hoge kwaliteit en scherpe prijzen

Hans Dales Automotive levert en reviseert radiateuren van hoge kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen. Dit kan door een eigen uiterst actueel en specifieke database, Score. Dagelijks houdt Hans Dales prijzen en leveringsvoorwaarden van alle leveranciers bij. We leveren radiateuren van uit alle merken. Deze radiateuren zijn van hoogwaardige kwaliteit. Wij leveren uitsluitend A-merken, vergelijkbaar of beter dan het origineel. En altijd tegen de laagste prijs.

Neem voor uw vraag contact op met Hans Dales Automotive.

© 2018 Hans Dales Automotive. Webdesign WNS Development