Airco

Airco houdt u bij de les

Auto-airconditioners zorgen het hele jaar door voor een aangenaam klimaat in de auto. Koelte in de warme zomermaanden en onbeslagen ruiten in de koudere en vochtige maanden. De meeste auto's zijn uitgerust met een aircosysteem. Maar ook meer dan 60% van de kopers van bedrijfsvoertuigen wil een airco aan boord.
Hans Dales Automotive juicht dat toe want een airco is niet alleen comfortabel maar draagt ook bij aan het verminderen van ongevallen. Met een goed binnenklimaat kan de bestuurder de aandacht beter bij het verkeer houden en reageert hij attenter.
Maar een airco heeft onderhoud nodig, want het is meer dan het aanzuigen van koude lucht.

Hoe werkt airco?


Een airconditioning systeem produceert geen koude lucht, maar neemt warmte op. Door verdamping van het koelgas wordt in de auto warmte opgenomen, dit is voelbaar door de gekoelde lucht uit de roosters. Het verdampte koelgas wordt naar de motorruimte getransporteerd, waar het onder drukverhoging condenseert en wordt de warmte aan de buitenlucht afgegeven. Het koelgas wordt weer vloeibaar en gaat richting auto, waar het na een drukverlaging weer verdampt. Dit proces herhaalt zich telkens weer.

Wat doet Hans Dales Automotive?

Natuurlijk bouwen wij de door u gewenste airco in. Maar er is meer.
Tijdens het koelen gaan kleine hoeveelheden koelgas verloren, ongeveer 10% per jaar. Wanneer de hoeveelheid koelgas te ver daalt kan er aanzienlijke schade ontstaan, omdat het hart, de compressor, onvoldoende wordt gesmeerd. Deze loopt warm en gaat kapot. De kosten bedragen dan zeker 500 euro. Een jaarlijks basiscontrole van de airco voorkomt dat. Hans Dales Automotive kan dat doen.
Ook kunnen wij uw airconditioning reinigen, zodat nare geurtjes in uw auto tot het verleden behoren.
En er is nog meer: om het milieu zo veel mogelijk te sparen bereiden we ons voor op nieuwe soorten koelgas. Als die beschikbaar zijn kunnen wij het leveren.

Heeft u vragen over airconditioning?

U kunt natuurlijk contact opnemen met ons via e-mail of bellen (wel hands free!): 0314 - 324 587.

Airconditioning zakelijk

Hans Dales Automotive biedt specifieke mogelijkheden voor bedrijven voor inbouwen, onderhoud en reparatie van airconditioning.

Service en reparatie

Wij willen u comfortabel laten autorijden zonder zorgen. Wij leveren airco-systemen van A-merken, die zich kenmerken door een lange levensduur. En wij hebben specifieke apparatuur en de technische ondersteuning van de grootste leveranciers beschikbaar. De onderdelen die wij gebruiken zijn van OE-kwaliteit (Original Equipment). Een defecte airco hoeft niet altijd vervangen te worden. Wij checken eerst de aircoleidingen en –slangen en repareren of vernieuwen die. Dat scheelt flink in de kosten.

Mobiele airco-service

Hans Dales Automotive kan op locatie bij autobedrijven, schadebedrijven, loonwerkbedrijven, bus- en transportbedrijven, de agrarische en grondverzetbedrijven airco-installaties service bieden en repareren. Vraag naar onze mogelijkheden.

Airco-onderdelen

Hans Dales Automotive is dealer van alle bekende onderdelen fabrikanten en importeurs voor de after-market. Wij leveren onderdelen van OE-kwaliteit, zoals condensors, compressoren, verdampers, filterdrogers, expansieventielen, leidingen, koudemiddelen, compressoroliën, lekdetectievloeistof (fluor) en verbruiksmaterialen.

 

© 2018 Hans Dales Automotive. Webdesign WNS Development